الإمام المهديّ ناصر محمد اليماني
17 - 08 - 1431 هـ
29 - 07 - 2010 مـ
۷-مرداد-۱۳۸۹ه.ش.
05:24 صباحاً
[ لمتابعة رابط المشاركة الأصليّة للبيان ]
https://mahdialumma.com/showthread.php?p=6068
__________
بیان و شرح «رکن زکات» تنها با استفاده از قرآن عظیم؛ برای کسانی که به خداوند و روز آخرت ایمان دارند..
بسم الله الرحمن الرحيم، والصلاة والسلام على جدي محمد رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم الأطهار والسابقين الأخيار لنُصرة الحق في الأولين وفي الآخرين، السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين، وسلامٌ على المُرسلين والحمدُ لله رب العالمين..
ای علمای اسلام و پیروانشان! ای حجاج بیت الله الحرام! به راستی که من امام مهدی منتظر هستم و خداوند مرا بر شما برگزیده است و دانش گسترده و وسیعی درباره علم بیان و تفسیر حق قرآن عظیم به من عطا نموده است، دانشی که بیش از دانش تمام علمای شماست و این رجحان وبرتری دلیل خلافت است که خداوند او را به عنوان امام مردم انتخاب نمودهاست. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
این امر درمورد هرکسی که خداوند برای امامت مؤمنان برمیگزیند، صادق است. پس او را از نظر علمی بر دیگران برتری میبخشد تا بتواند در اختلافات، بین آنها داوری و حکمیت نماید، و به همین ترتیب خداوند در زمینه شرح و بیان حق کتاب [قرآن عظیم] ، به امام مهدی علم بیشتری عطا نموده است تا حکم پروردگار را از آیات محکم کتابش استنباط کرده و با آیههای روشن خداوند، در مسائل مورد اختلاف، درمیانتان حکمیت کند و تنها فاسقان هستند که این آیات را انکار میکنند. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
و خداوند تعالی میفرماید:
{وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي خَالِقٌ بَشَرًا مِّن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ (۲۸) فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِي فَقَعُوا لَهُ سَاجِدِينَ(۲۹)}صدق الله العظيم [الحجر]
ای علمای مسلمین و پیروانشان در هر مذهب و فرقهای! من امام مهدی منتظر، اعلان میکنم نسبت به تعدد حزبی در دین حنیف اسلام مطلقاً کافرم، شایسته حق نیست که پیرو خواستههای شما شود، که اگر به سوی هر یک از گروههای شما متمایل گردد از اهل عذاب خواهد بود. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{وَلاَ تَكُونُواْ كَالَّذِينَ تَفَرَّقُواْ وَاخْتَلَفُواْ مِن بَعْدِ مَا جَاءهُمُ الْبَيِّنَاتُ وَأُوْلَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ}صدق الله العظيم [آل عمران:۱۰۵]
سزاوار نیست از فرمان خداوند بزرگ مرتبه و والا که در آیات محکم قرآن عظیم آمدهاست، سرپیچی کرده و دستور شیطان راندهشده را دنبال کنم. سزاوار من نیست مانند شما باشم که به خیال خود در مسیر هدایتید، ولی چیزی را که نمیدانید به خداوند نسبت میدهید. پناه برخدا که از جاهلانی باشم که از دستورات شیطان رجیم پیروی میکنند؛ چون این شیطان است که به شما امر میکند چیزی را که نمیدانید به خداوند نسبت دهید. خداوند تعالی میفرماید:
{يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ ۚ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ (۱۶۸)﴾ إِنَّمَا يَأْمُرُكُم بِالسُّوءِ وَالْفَحْشَاءِ وَأَن تَقُولُوا عَلَى اللَّـهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ (۱۶۹)}صدق الله العظيم [البقرة]
{قَالَ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاهُ عَلَيْكُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ}صدق الله العظيم [البقرة:۲۴۷]
به همین دلیل است که میبینید خداوند، خود خلیفهاش آدم علی الصلاة و السلام را برمیگزیند تا خلیفه فرشتگان و جنیان گردد و این در شرایطی بود که فرشتگان نظر دیگری داشتند. خداوند تعالی میفرماید:
{قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ}
این است که شما از خداوند آگاهتر نیستید. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{قَالُوا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَا إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَا ۖ إِنَّكَ أَنتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ ﴿٣٢﴾} صدق الله العظيم [البقرة].
بعد از اقامه حجت ،زمان اجرای فرمان رسید و خداوند تعالی می فرماید:
{وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ أَبَىٰ وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ ﴿٣٤﴾} صدق الله العظيم [البقرة].
در قرآن اندیشه کنید باشد که عقل خود را بکار گیرید. خداوند تعالی میفرماید:
{كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ ﴿٢٩﴾} صدق الله العظيم [ص].
پس خواهید دانست هیچ یک از بندگان خداوند در باره انتخاب خلیفه الله اختیاری ندارند و خداوند تعالی میفرماید:
{وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَن يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ ﴿٣٠﴾ وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَائِكَةِ فَقَالَ أَنبِئُونِي بِأَسْمَاءِ هَـٰؤُلَاءِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ ﴿٣١﴾ قَالُوا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَا إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَا إِنَّكَ أَنتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ ﴿٣٢﴾ قَالَ يَا آدَمُ أَنبِئْهُم بِأَسْمَائِهِمْ فَلَمَّا أَنبَأَهُم بِأَسْمَائِهِمْ قَالَ أَلَمْ أَقُل لَّكُمْ إِنِّي أَعْلَمُ غَيْبَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَأَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا كُنتُمْ تَكْتُمُونَ ﴿٣٣﴾ وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ أَبَىٰ وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ ﴿٣٤﴾} صدق الله العظيم [البقرة].
و این تصدیق فرموده خداوند تعالی است که:
{وَرَبُّكَ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ وَيَخْتَارُ ۗ مَا كَانَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ ۚ سُبْحَانَ اللَّـهِ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِكُونَ ﴿٦٨﴾} صدق الله العظيم [القصص].
ای علمای امت اسلامی! اگر شما آنطور که فکر میکنید، همچنان در مسیر هدایت هستید، چرا باید خداوند امام مهدی را برانگیزد تا شما و تمام مردم را با بیان حق قرآن مجید به راه راست [صراط مستقیم] و راه خداوند عزیز و حمید راهنمایی کند؟ ای علمای اسلام و ای کسانی که از آنها پیروی میکنید! وقت آن رسیده است که حکم زکاتی را که خداوند بر شما واجب نموده است؛ برایتان بیان کنیم؛ تا آن را به خلیفهای که خداوند بر شما برگزیده است بدهید. خداوند تعالی میفرماید:
{وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ ﴿٣٤﴾ يَوْمَ يُحْمَىٰ عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ هَـٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنتُمْ تَكْنِزُونَ ﴿٣٥﴾} صدق الله العظيم [التوبة].
سؤالی که مطرح میشود این است که: آیا خداوند به شما فرمان داده است تا تمام اموال خود را در راه خداوند انفاق کنید؟ و جواب را میتوانید در آیات محکم کتاب خداوند پیدا کنید که میفرماید:
{وَالَّذِينَ فِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَّعْلُومٌ ﴿٢٤﴾ لِّلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ ﴿٢٥﴾} صدق الله العظيم [المعارج].
سؤال دیگر این است که این «حق معلوم» در کتاب چه مقدار است؟ جواب در فرموده خداوند است که:
{وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ ﴿٣٤﴾ يَوْمَ يُحْمَىٰ عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ هَـٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنتُمْ تَكْنِزُونَ ﴿٣٥﴾} صدق الله العظيم [التوبة].
پس درمییابید خداوند مقرر فرموده است تا یکدهم از طلا یا معادل آن از نقره کنار گذاشته شود، و کسی که یکدهم حقالله را جدا کند، مانند آن است که تمام آن را در راه خداوند داده است؛ چرا که خداوند ده برابر آنچه که انفاق شده است را برایش مینویسد. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا} صدق الله العظيم [الأنعام:۱۶۰]
لذا اگر کسی از شما صد گرم طلا داشته باشد، برای اینکه بداند یکدهم آن چقدر است به ترتیب زیر محاسبه میکند:
۱۰=۱۰۰:۱۰
پس یکدهم صد گرم طلا میشود ده گرم و اگر ده گرم حقالله را کنار گذاشته و در راه خداوند انفاق نماید، خداوند آن را ده برابر ثبت میکند؛ لذا مانند این است که تمام مالش را انفاق کرده باشد. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا} صدق الله العظيم
این نصیبی است که خداوند برای مالی که کسب میکنید مقرر فرموده است.
اما درمورد گنج ها و یا غنایمی که به آن دست پیدا میکنید؛ حقالله بیست درصد است. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{وَاعْلَمُوا أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شَيْءٍ فَأَنَّ لِلَّـهِ خُمُسَهُ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ إِن كُنتُمْ آمَنتُم بِاللَّـهِ وَمَا أَنزَلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا يَوْمَ الْفُرْقَانِ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعَانِ ۗ وَاللَّـهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ﴿٤١﴾} صدق الله العظيم [الأنفال].
ولی میزان زکات غنیمتی که خداوند از جانب خود روزی شما میکند، با حق واجب یعنی زکات مال حاصل از کسبوکار، فرق دارد. لذا میبینید زکات غنیمت دو برابر زکات اموال حاصل از کسبوکار است. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{وَاعْلَمُواْ أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شَيْءٍ فَأَنَّ لِلّهِ خُمُسَهُ} صدق الله العظيم
اگر کسی از شما گنجی به دست آورد که صدگرم بود، حق الله در آن یکپنجم است که به روش زیر عمل میکنید:
۲۰=۱۰۰:۵
این ۲۰ گرم خمس است.
اما حقی که خداوند در اموال حاصل از کسب شما معین فرموده، کمتر از خمس است وبر شما واجب است که یکدهم اموال حاصل از کسب خود را بدهید و برای اینکه بدانید یکدهم صدگرم طلا یا معادل آن نقره چقدر است :
۱۰=۱۰۰:۱۰
پس یکدهم آن برابر ۱۰ گرم است.
پس چگونه است که از آیات روشن و محکم کتاب که اساس و بنیان آن هستند [آیات امّالکتاب] منحرف میشوید؟ تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{وَلَقَدْ أَنزَلْنَا إِلَيْكَ آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ ۖ وَمَا يَكْفُرُ بِهَا إِلَّا الْفَاسِقُونَ ﴿٩٩﴾} صدق الله العظيم [البقرة].
آیا به شما وعده نداده بودیم که به اذن خداوند قادریم، همانگونه که قبلاً محمد رسولالله صلى الله عليه وآله وسلم آن را روشن کرده بود، تمام ارکان اسلام را از آیات محکم کتاب خداوند قرآن عظیم بیان کرده و برایتان روشن نماییم.؟ تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ}صدق الله العظيم [النحل:۴۴]
تا شما را به راه و منهاج اولیهای که نبوت برآن بنا شده بود و راهی که بر اساس کتاب خداوند و سنت حق رسولش است، بازگردانیم و درست این است که از حق پیروی شود.
ما هنوز تفاصیل بسیار زیادی برای بیان رکن سوم از ارکان اسلام، یعنی رکن زکات در اختیارداریم و وای بر کسانی که از رکن زکات روبرگردانند. خداوند نه شهادتشان را میپذیرد و نه نماز و روزه و حجشان را و در آتش جهنم آن [اموال] را گداخته کرده و صورت و پهلویشان با آن اموال، داغ میشود. تصدیق فرموده خداوند تعالی:
{وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ ﴿٣٤﴾ يَوْمَ يُحْمَىٰ عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ ۖ هَـٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنتُمْ تَكْنِزُونَ ﴿٣٥﴾} صدق الله العظيم [التوبة].
اینطور نیست که به یک مال، چند بار زکات تعلق گیرد. برخی که ندانسته به خداوند نسبت میدهند میگویند، ازیک مال هربار که به حد نصاب رسید، باید زکات جدا کرد تا تمام شود و برود. اما خداوند تعالی میفرماید:
{وَالَّذِينَ فِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَّعْلُومٌ ﴿٢٤﴾ لِّلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ ﴿٢٥﴾} صدق الله العظيم [المعارج]
ای کسانی که ندانسته به خدا نسبت میدهید از کجا برایتان روشن شده که میگویید هربار که یک مال به حد نصاب رسید، باید مجدد یکدهم آن را جدا کرد؟ فرض کنید یکی از شما صد گرم طلا دارد آن را کنار گذاشته تا بعد از مرگ به فرزندان صغیرش برسد. شما مقرر کردهاید که هر سال حقالله را باید از آن جدا کرد. اگر هر سال ده گرم آن را کنار بگذارید که بعد از ده سال چیزی باقی نمیماند ...آیا پروا نمیکنید؟
حقالله مشخص و معین است. وقتی یکدهم از صد گرم طلا کنار گذاشته شد، باقی آن تا روز قیامت مطهر است و میتواند برای خانواده ذخیره شود، خداوند برای هر مالی که جدید کسب میشود تنها و تنها یک بار حق خود [زکات] را منظور داشته است .. از هر مالی که جدید به دست میآید، تنها یک بار حقالله جدا میشود. وقتی مال جدیدی به دست آوردید و حقالله را جدا نمودید، باقی مال مطهرو پاک است. از خدا پروا کنید که خداوند است که به شما میآموزد.
وسلامٌ على المُرسلين والحمدُ لله رب العالمين..
أخو المُسلمين في الدين الإمام المهدي ناصر محمد اليماني.
{وَتُزَكِّيهِمْ بِهَا وَصَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلاتَكَ سَكَنٌ لَهُمْ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ} صدق الله العظيم [التوبة:۱۰۳]
واما اگر زیور آلات جدیدی به دست آمد و به حد نصاب رسید باید حق خداوند را از آن پرداخت کنید و اگر نرسید چیزی برشما نیست. این حق خداوند است که مشخص و واجب بوده و رکنی از ارکان اسلام می باشد. اگر صدقه واجب پرداخت نشده باشد، خداوند صدقه نافله را نمیپذیرد. درست است که در کتاب خداوند آمده است که اجرصدقه نافله چندین برابر بیش از صدقه واجب است؛ اما صدقه نافله زمانی از جانب خداوند پذیرفته خواهد شد که صدقه واجبی که از جانب خداوند درنظر گرفته شده باشد پرداخت گردد؛ و جایز نیست که مؤمن از دستور خداوند سرپیچی کند.
وسلامٌ على المُرسلين، والحمدُ لله رب العالمين..
أخوكم الإمام ناصر محمد اليماني.
ـــــــــــــــــــــــــ
https://mahdialumma.org/showthread.php?p=187107#post_187107